-->

Fredy Clan García (Kuuba/Saksa)

<< Takaisin opettajiin

Habana Baila | Carnaval Cubano

ISA:sta valmistunut ammattitanssija ja koreografi, jolla on mittava kansainvälinen ura. Laaja-alainen tanssija, joka hallitsee populaari- ja folkloretanssien kaikki suuntaukset ja niiden tyylivivahteet traditionaalisesta viimeisimpiin trendeihin.

Tanssiuransa ohella johtaa kovassa nosteessa olevaa urbaania FClan-bändiä, jonka Havana D’Primeran ja Manolito Y Su Trabucon kanssa tekemät hitit soivat juuri nyt salsaklubeilla ympäri maailmaa.

Fredy Clan valmistui ensin Kuuban Kansallisesta Taidekoulusta ENA:sta ja myöhemmin Havannan Taidekorkeakoulusta ISA:sta pääaineinaan kuubalaiset folkloretanssit ja moderni tanssi. Hän on opiskellut mm. María de los Angeles Sarduyn oppilaana. Valmistumisensa jälkeen hän tanssi mm. maineikkaassa Kuuban television tanssiryhmässä.

Fredy on työskennellyt tanssijana ja koreografina lukemattomissa teatteri-, televisio-, elokuva- ja musiikkituotannoissa sekä Kuubassa että lukuisissa maissa ympäri maailmaa. Hän on työskennellyt useiden maailmankuulujen artistien kuten Compay Segundon, Oscar D’Leónin, La Indian ja Carlos Vivesin kiertueilla. Lempinimensä Fredy sai työskennellessään vuosituhannen vaihteessa Kuuban suosituimmaksi bändiksi nousseen Carlos Manuel y su Clanin tanssijana ja koreografina. Lisäksi Fredy on työskennellyt mm. Bamboleon, La Charanga Habaneran ja Alexander Abreun kanssa. Maailmankiertueita Fredy on tehnyt mm. seuraavien showryhmien tanssijana: Kings of Salsa, Havana Rumba, Lady Salsa, The Bar at Buena Vista.

Vuodesta 2003 lähtien Fredy on toiminut opettajana Latin Dance Academyssä Hampurissa, Saksassa. Lisäksi hän on erittäin suosittu opettaja eurooppalaisilla tanssifestivaaleilla. Suomessa Fredy on vieraillut jo yli kymmenen kertaa Salsa Housen kutsumana.

Fredy on rautainen tanssiammattilainen, jonka tyyli, asenne ja katu-uskottavuus ovat aina kohdallaan. Hänen tuntinsa ovat huippuinnostavia ja täynnä iloa ja energiaa.

Fredy Clan García