<< Takaisin Kymppiklubiin

Osa tanssikavereistasi on aloittanut salsan yli kymmenen vuotta sitten Hip Hop Housella, ennen kuin Salsa Housea oli edes olemassa. Lue, mitä harrastus on heille antanut.
”Tanssihassuttelu ratkaisee pikkuriidat”

Ulla Nylund

Ulla Nylund, 54, opettaja

Harrastanut salsaa 13 vuotta, joista 12 vuotta Hip Hop Housella/Salsa Housella. Käy parisalsa-, soolosalsa-, cabaret-, afrocubano-, tekniikka- ja rueda de casino -tunneilla. Esiintyy Los Timberos de Tampere -ryhmässä ja cabaret-näytöksissä.

”Olen esiintynyt kaikissa Salsa Housen näytöksissä. Olen noussut lavalle kymmeniä kertoja ja tanssinut monesti samassa koreografiassa teini-ikäisen tyttäreni kanssa. Yksi esiintyminen on silti ollut ylitse muiden. Pääsimme tanssimaan vieretysten, vieläpä koreografian parhaille paikoille eturivin keskimmäisiksi. Sen keikan jälkeen moni on tunnistanut meidät äidiksi ja tyttäreksi. Joskus hassuttelemme koreografioilla kotona. Olemme jopa ratkaisseet siten räjähdysherkkiä tilanteita. Kun jompikumpi on meinannut hermostua turhasta, toinen on heittäytynyt koreografiaa varten harjoittelemaansa luonnerooliin. Sen jälkeen emme osaa olla vihaisia.

Tyttäreni kannustaa minua lähtemään tanssitunnille tai salsapirskeisiin silloinkin, kun en muka jaksaisi. Tanssittuani tarpeeksi olen kuulemma paremmalla tuulella. Parasta harrastuksessani onkin fiilis, joka tulee liikunnasta, siitä kun saan olla osa musiikkia muiden ihmisten kanssa.”

Teksti: Tiina Leinonen
Kuva: Mikko Henrik Huotari

Lue juttu 10 vuotta täyttävästä Salsa Housesta >>

Salsa Housen 10-vuotisbileet >