<< Takaisin Kymppiklubiin

Osa tanssikavereistasi on aloittanut salsan yli kymmenen vuotta sitten Hip Hop Housella, ennen kuin Salsa Housea oli edes olemassa. Lue, mitä harrastus on heille antanut.
”Olen kerännyt rohkeutta salsaamalla”

Saija Selin

Saija Selin, 37

Harrastanut salsaa 11 vuotta Hip Hop Housella/Salsa Housella. Käy soolosalsa-, tekniikka- ja rueda de casino -tunneilla. Esiintyy ruedaryhmässä.

”Vuosia sitten poikaystäväni veti oikeasta narusta, kun saapui katsomaan salsaesitystäni. Se oli minulle ensimmäinen keikka, naisten soolotunnin juttu, johon olimme harjoitelleet tosi paljon. Olen ujo ja arka, mutta tanssiessa joudun paljastamaan muille aina jotain itsestäni. Siten olen saanut kerättyä uudenlaista rohkeutta.

Yllätyksekseni poikaystävä piti salsameiningistä. Tänä syksynä tanssimme kahdestaan ravintolalliselle ihmisiä viidennen hääpäivämme kunniaksi.

Samana iltana tuntematon mies tuli kysymään meiltä, kuinka kauan pitää harrastaa, että kehittyy yhtä hyväksi tanssijaksi kuin me. Ilahduin niin, että pyysin miestä tanssimaan. Hän oli juuri aloittanut salsan ja ilahtui puolestaan, kun pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan vientejään. Tunsin ylpeyttä, kun näin mieheni pari vuotta sitten esiintymässä Salsa Housen kokoillan show’ssa. Lapsemme oli juuri syntynyt, enkä päässyt mukaan. Jarkon kautta pystyin kuitenkin aistimaan show’n tunnelmaa.

Tämä on harrastus, jota en varmasti lopeta koskaan. Salsan pehmeästä liikkeestä tulee olo, jota on vaikea kuvailla. Entisenä lajinvaihtajana tiedän, ettei sellaista tunnetta saa mistään muusta tanssista.”

Teksti: Tiina Leinonen
Kuva: Mikko Henrik Huotari

Lue juttu 10 vuotta täyttävästä Salsa Housesta >>

Salsa Housen 10-vuotisbileet >