<< Takaisin Kymppiklubiin

Osa tanssikavereistasi on aloittanut salsan yli kymmenen vuotta sitten Hip Hop Housella, ennen kuin Salsa Housea oli edes olemassa. Lue, mitä harrastus on heille antanut.
”Aloitin salsan ja nuorruin”

Kari Salonen

Marjo Rinne, 58, erikoistutkija

Harrastanut salsaa 14 vuotta Hip Hop Housella/Salsa Housella. Käy parisalsa-, soolosalsa- ja tekniikkatunneilla.

”Katselin ystävieni hämmästyneitä ilmeitä väitöskaronkassani ja nautin. Olin tilannut paikalle Salsa Housen tanssiryhmän esiintymään. En esiinny itse, mutta halusin tällä tavoin näyttää kollegoilleni toisenlaisen puolen itsestäni. Minulle sanotaan usein, että sinulle on tapahtunut jotain. Niin onkin: nuortuminen.

Harkitessani parisalsan aloittamista ajattelin, etten viitsi ajella tanssitunnin takia sunnuntai-iltaisin maakunnista Tampereen keskustaan. Enää tuollaiset asiat kuin ajankohta tai pitkä matka eivät estä minua harrastamasta.

Kuubalaisen salsamusiikin, timban, rytmikkyys kolahti minuun heti ensimmäisellä tanssitunnilla. Timbasta tulee hyvä olo. Musiikki aktivoi aivojen tunnejärjestelmän, ja kroppani alkaa elää.

Olen käynyt samalla soolosalsatunnilla kymmenen vuotta. Mukana on ollut monennäköistä ja -taitoista väkeä ja osa on aloittanut tanssimisen vanhalla iällä. Salsa Housella kaikki ovat päässeet porukkaan.

Aloitin salsan vuonna 2000, jolloin isäni kuoli. Tanssi oli tuona syksynä ainoa valopilkkuni. Oikein odotin tunteja, että pääsisin hetkeksi syvästä synkkyydestäni. Tanssi on ollut apu moneen muuhunkin jaksamattomuuden hetkeen. Tylsiin kotitöihin on helpompi tarttua, kun käyn ensin salsaamassa.”

Teksti: Tiina Leinonen
Kuva: Mikko Henrik Huotari

Lue juttu 10 vuotta täyttävästä Salsa Housesta >>

Salsa Housen 10-vuotisbileet >