<< Takaisin Kymppiklubiin

Osa tanssikavereistasi on aloittanut salsan yli kymmenen vuotta sitten Hip Hop Housella, ennen kuin Salsa Housea oli edes olemassa. Lue, mitä harrastus on heille antanut.
”Tanssiessa olen kohdannut toisen aistillisesti ja poistunut paikalta tyylikkäästi”

Kari Salonen

Maija Halonen, 48, draamaohjelmien tuottaja

Harrastanut salsaa 12 vuotta Hip Hop Housella/Salsa Housella. Käy parisalsa-, soolosalsa-, tekniikka- ja rueda de casino -tunneilla.

”Joudun edelleen tekemään töitä päästäkseni sisälle kuubalaiseen liikkeeseen. Siksi nautin yhä siitä, että jokainen tunti alkaa aina perusharjoituksilla, vaikka olen harrastanut salsaa yli kymmenen vuotta.

Kuuntelen tarkasti opettajan neuvot. Eija ei sano turhasta, joten jos saan häneltä kehuja, nousen parikymmentä senttiä ilmaan. Iloitsen, että hän huomaa kehitykseni! Kesti vuosia, ennen kuin ymmärsin, mistä paritanssissa on oikeastaan kyse. Me naiset olemme aika itsenäisiä jumppaajia, ja minunkin oli vaikea antautua vietäväksi. Silmäni avautuivat tanssimatkalla Kuubassa.

Vietin Havannassa syntymäpäivääni, kun eräs miesopettaja nappasi minut vientiinsä. Liihottelimme pitkin tanssipaikan lattiaa. Tunne oli niin upea, että muistan sen varmasti aina. Yhtäkkiä ympärillämme pyöri lisää tanssijoita kermakakkua kannatellen. Kohta kaikki lauloivat ja sotkivat kasvojani kermavaahdolla.

Tavoitan suomalaistenkin miesten kanssa hetkiä, jolloin parisalsa on nautinto ‒ muuta kuin kuvioiden suorittamista. Tanssiessa olen kohdannut toisen aistillisesti ja poistunut paikalta tyylikkäästi. Salsatessa haluaisin osata ilmaista paremmin, kuinka paljon siitä nautin.”

Teksti: Tiina Leinonen
Kuva: Mikko Henrik Huotari

Lue juttu 10 vuotta täyttävästä Salsa Housesta >>

Salsa Housen 10-vuotisbileet >