<< Takaisin kymppiklubiin

Osa tanssikavereistasi on aloittanut salsan yli kymmenen vuotta sitten Hip Hop Housella, ennen kuin Salsa Housea oli edes olemassa. Lue, mitä harrastus on heille antanut.
”Esiintymisen jälkeen tulee minä osaan -fiilis”

Emma Keränen

Emma Keränen, 35, erityisopettaja

Harrastanut salsaa 10 vuotta Salsa Housella. Käy soolosalsa- ja cabaret-tunneilla. Esiintyy show-ryhmä Havana Clubissa.

”Parhaat fiilikset saan uuden koreografian ensiesityksen jälkeen: minä osaan! Kerran minua kehuttiin niin, että häkellyin. Eräs nainen sanoi son-numeron jälkeen, ettei ole nähnyt kenenkään tanssivan yhtä kauniisti.

Olen esiintynyt Salsa Housen keikoilla viitisenkymmentä kertaa, enimmäkseen show-ryhmä Havana Clubin kanssa. Nautin siitä, kun saamme koreografian viilattua viimeisen päälle hienoksi ja pääsemme näyttämään sen muille.

En enää laske mokia päiväkausia. Kaikenlaisesta hermoilustakin olen päässyt niin hyvin eroon, että jopa toivoisin jännittäväni hieman enemmän.

Vien toisinaan asuja kotiin ja harjoittelen olohuoneessa. Puolitoistavuotias tyttäreni tapailee jo cabaret-diivan elkeitä käsillään, ja pieni poikani sovittelee hulppeita esiintymispäähineitä. Muksut pyytävät usein äitiä ja isää tanssimaan yhdessä, koska heistä on hauskaa pomppia mukana. Mieheni on tanssinut parisalsaa enemmän kuin minä.

Olen harrastanut tanssia lapsesta asti. Bailatinotuntien perusteella luulin, että salsa on lantion veivaamista perusaskeleessa. Salsa Housella minulle kävi heti selväksi, ettei se ihan niin mene. Haluan kehittää liikkumistani aina vain kuubalaisemmaksi tekniikkatunneilla. Saan myös tyhjennettyä pään ja palauduttua lastenhoidosta. Olipa työpäivä miten raskas tahansa, illan tanssitunnilla on pakko keskittyä vain liikkeeseen.”

Teksti: Tiina Leinonen
Kuva: Mikko Henrik Huotari

Lue juttu 10 vuotta täyttävästä Salsa Housesta >>

Salsa Housen 10-vuotisbileet >