<< Takaisin Kymppiklubiin

Osa tanssikavereistasi on aloittanut salsan yli kymmenen vuotta sitten Hip Hop Housella, ennen kuin Salsa Housea oli edes olemassa. Lue, mitä harrastus on heille antanut.
”Pariskunta ei voi harrastaa kinastelematta”

Kari Salonen

Anneli Ranta, 59, näyttelijä

Harrastanut salsaa 10 vuotta Salsa Housella. Käy parisalsatunnilla.

”Tulen hyvälle tuulelle joka kerta, kun musiikki ottaa minut vastaan Salsa Housella. Minut valtaa ilo ‒ pian pääsen tanssimaan ja tapaamaan tuttuja! Joka tunnilla muutun kuin pikkutytöksi, uteliaaksi oppimaan uutta.

Näin salsaa ensimmäisen kerran Kuubassa, kun vein sinne tyttäreni lomamatkalle. Olin käynyt ennen reissua bailatino-tunneilla. Kuubassa tajusin, että parin kanssa lattareita pitää tanssia, eikä naisten kanssa rivissä!

Kotona totesin miehelleni, että meidän on etsittävä salsakoulu. Aria hirvitti. Hän ei tiennyt, mihin oli joutumassa. Sain hänet silti aika helposti maaniteltua mukaani.

Nautin siitä, että kuviot tulevat naiselle yllätyksenä. Mutta, ennen kuin pääsin siihen pisteeseen, oli opeteltava uusi kieli. Salsa oli aluksi tankeroa, joka piti harjoitella sujuvaksi. Halusin päästä kokemaan salsan rouhean energian, jota olin nähnyt Kuubassa.

Harrastuksen aluksi meillä tuli mieheni kanssa pientä vääntöä vähän joka asiasta. Koska olin tanssinut edes vähän, tiesin mielestäni kaiken. Huomauttelin Arille, että etkö sinä vieläkään osaa. Vieraita kohtaan on helpompi olla suvaitseva, kun taas puolisolle tulee töksäytettyä tökerömmin. Toiset pariskunnat ovat tunneilla samanmoisia: ‘Tuo sanoi, että mä tein väärin, mutta se sanoi väärin.’ Kuulostaa tutulta.

Tanssia, tai edes patikointia, ei voi harrastaa niin, ettei koskaan tulisi sanomista. Tanssi on elämää ja kovaa harjoittelua. Onneksi siinä on valtavasti hyviä hetkiä.”

Teksti: Tiina Leinonen
Kuva: Mikko Henrik Huotari

Lue juttu 10 vuotta täyttävästä Salsa Housesta >>

Salsa Housen 10-vuotisbileet >