-->

Aloittajan opas

Tanssiharrastus on helppo aloittaa, alla muutama vinkki uusille oppilaille.

Milloin soolotunneille voi tulla mukaan?

Soolotunnit eli tunnit, joilla tanssitaan yksin ilman paria, on merkitty aikatauluun keltaisella. Voit tulla soolotunneille mukaan milloin vain. Tunneilla on joka kerta uudet sarjat ja harjoitukset, joten sinun ei tarvitse tietää, mitä edellisellä kerralla on tehty. Valitse sopivan tasoiset, kiinnostavat tunnit ja tule mukaan!

Jos olet vasta-alkaja, suosittelemme, että tulet mukaan alkeistunneille kauden alussa tammikuussa tai elokuussa. Alkeistunnit on merkitty aikatauluun numerolla 1. Kauden mittaan pidämme lisäksi vasta-alkajille sopivia starttikursseja, joilla on helppo kokeilla lajia ja aloittaa harrastus.

Onko soolotunneilla kokeiluhintaa?

Jos et ole käynyt Salsa Housella aikaisemmin, voit kokeilla yhtä soolotuntia vain 10 € / tunti. Valitse omasi ja tule kokeilemaan!

Miten voin aloittaa parisalsan?

Parisalsan alkeiskurssit alkavat alusta aina kevät- ja syyskauden käynnistyessä. Kauden kahden ensimmäisen viikon aikana voit kokeilla parisalsatuntia vain 10 €:lla. Kauden jo alettua pääset mukaan starttikurssin kautta. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä: Parisalsan alkeiskurssit

Tarvitseeko parisalsaan oman parin?

Ei tarvitse. Parisalsatunneille ja -kursseille voi ilmoittautua myös ilman paria. Nais- ja miespaikkoja on kuitenkin rajoitetusti, sillä ryhmiin otetaan suunnilleen yhtä paljon naisia ja miehiä. Tunneilla vaihdetaan paria koko ajan.

Pitääkö tunneille ilmoittautua?

Vain parisalsa- ja ruedaryhmiin sekä tiiviskursseille ilmoittaudutaan etukäteen, kaikille muille tunneille voi tulla suoraan ilman ilmoittautumista.

Minkä ikäisiä harrastajia Salsa Housella käy?

Tunneilla käy kaiken ikäisiä aikuisia.

Tuntitasot

Tanssijana kehittyminen on hyvin yksilöllistä. Jos olet epävarma oikeasta tuntitasosta, opettajamme neuvovat mielellään sopivan tason valinnassa.

Taso 1: Alkeistaso. Ei edellytä mitään aiempaa tanssitaustaa.
Taso 2: Alkeisjatkotaso. Sopii vähintään 0,5-1 vuotta harrastaneille.
Taso 3: Jatkotaso. Sopii vähintään 1,5-2 vuotta harrastaneille.
Taso 4: Parisalsan edistynyt taso. Opettajat valitsevat oppilaat.
Avoin taso: Tunnit, joilla ei ole tasomerkintää, sopivat kaikille.

Vaatetus

Pukeutuminen on salsakulttuurissa rentoa ja vapaata. Kaikille Salsa Housen tunneille sopivat mukavat sisäliikuntavaatteet. Parhaat jalkineet ovat tossut. Harrastuksen voi aloittaa millä tahansa sisäliikuntakengillä kuten jumppa- tai sisäpelikengillä. Huomaa, ettei tanssisaleihin saa tulla ulkokengillä. Afrocubanotunnille voi tulla myös paljain jaloin.

Salsa Housella on pukuhuoneet ja suihkut naisille ja miehille. Kassin ja arvotavarat saa tunnin ajaksi lukolliseen lokeroon. Juomapullo kannattaa ottaa mukaan tanssisaliin.

Maksuvaihtoehdot

Tunnit maksetaan koululla käteisellä, pankkikortilla tai luottokortilla. Myös useat liikunta- ja kulttuurisetelit käyvät maksuvälineinä.

Soolotunnit voi maksaa joko kertamaksulla tai tanssikortilla. Mitä suuremman tanssikortin hankit, sitä edullisemmaksi yksi tanssitunti tulee. Kertamaksu on tarkoitettu lähinnä tunnin kokeiluun.

Parisalsatunneilla ja esiintyvien ryhmien treenitunneilla on kurssimaksu, joka maksetaan ennen kevät- tai syyskauden alkua. Kaikki hinnat näet hinnastosta.

Salsa Housella on käytössä sormenjälkitunnistus. Ostamasi tanssikortti kirjataan koulun järjestelmään. Kirjaudut haluamillesi tunneille kätevästi omalla sormenjäljelläsi.