Kuuba, Teatro América

Yksi kuubalaisen showtanssin suurista tähdistä, joka huikealla 20-vuotisella urallaan tanssi kaikkien Havannan tärkeimpien kabareiden solistina.

Valmistui 18-vuotiaana balettitanssijaksi opiskeltuaan yhdeksän vuotta Escuela Vocacional de Ballet -oppilaitoksessa Havannassa. Ei kuitenkaan jatkanut baletin ammattilaisena vaan suuntasi cabaret-uralle. Jatkoi tanssin opiskelua laaja-alaisesti kabareetyylin vaatiessa käytännössä kaikkien kuubalaislajien hallintaa.

Tanssi koko 1970-luvun eri teattereissa Havannassa (mm. Teatro Martí ja Teatro Musical), vuodesta 1975 lähtien solistina. Uransa kultakauden, koko 1980-luvun, tanssi Havannan kaikilla tärkeimmillä isoilla estradeilla: Cabaret Tropicanan solistina 1980-1983, Cabaret Parisienin solistina 1983-1986 ja Cabaret Caprin solistina 1986-1989. Esiintynyt lisäksi lukemattomissa yksittäisissä teatteri- ja televisioproduktioissa. Pitää tärkeimpänä koulunaan solistiuraansa legendaarisessa Cabaret Tropicanassa, jossa opitaan näyttävin mahdollinen esiintyminen.

Esiintyjäuransa jälkeen siirtyi opettajaksi Havannan Teatro de Variedades Américaan, jossa on opettanut balettia, kabareetyyliä ja kuubalaisia populaaritansseja vuodesta 1989 tähän päivään asti sekä lapsille että aikuisille, harrastajille ja ammattilaisille.

Maglénen oma tanssi on silmiähivelevän kaunista ja tyylipuhdasta kuubalaista showtanssia, jossa vuosikymmenten kokemus näkyy loppuun asti hiottuna teknisenä ja ilmaisullisena ammattitaitona. Opettajana hän on väsymätön ja innostava energiapakkaus, joka saa kenet tahansa tuntemaan tanssin ja esiintymisen riemua.

Maglén on opettanut Tampereella jo kahdeksana aiempana kesänä vuosina 2009-2016. Hän on myös Salsa Housen showryhmä Havana Clubin koreografi.

Maglén Martínez